Nieuws

Update vanuit Ichthus Leiden

Bij ons in Leiden was het afgelopen maand feest: we mochten onze 54ste Dies Natalis vieren met een gezellige en spannende Dies-activiteit (een escaperoom), maar ook met een sprookjesachtig Diesgala, waarop we hebben genoten van een heerlijk diner, ontmoetingen en vele speeches. Ook mochten we een online DiesBorrel houden, waar we vele besturen mochten verwelkomen. Naast het feestje rondom onze Dies mochten we ook weer voor het eerst een fysieke praise houden. Helaas was dit zonder zingen, maar op creatieve manieren brachten we God alle eer.

Beleef- Ichthus Landelijk Gala

Beleef - het GALAAAA der V.C.S. Ichthus Landelijk!
Wat: GALA! 
Thema: Beleef
Wanneer: vrijdag 25 juni.
Tijd: 18 uur.
Waar: online & met 4 gasten fysiek in je eigen of andere stad! 
Kosten: gratis exclusief eten.
Waar je gaat eten kan je onderling de kosten van het eten verdelen.
Je kan je met of zonder date aanmelden! 
Je kan aangeven of wij voor jou en (wanneer je die hebt) je gala date een plek regelen om samen met een ander koppel het gala mee te maken of dat je dat zelf wil regelen.

Update vanuit Ichthus Nijmegen

Afgelopen tijd hebben we als vereniging zeker niet stil gezeten! Zo hebben we onze mooie stad aan de Waal eens met de ogen van een toerist bekeken tijdens het thuisweekend. Ook hebben we ons ingezet om de stad een stukje schoner te maken en om het evangelie op allerlei manieren te delen. En dankzij de toneelcie hebben we kunnen genieten van een eigen toneelstuk! In alle drukte zijn we bezig geweest met juist de rust zoeken bij God. Tot slot hebben we heel veel zin om het jaar nog even knallend af te sluiten met o.a. een eindgala!

 

Update vanuit Ichthus Breda

Deze maand weer een update vanuit Breda. Allereerst hebben we afgelopen
week weer een ALV mogen houden. Hier hebben we onder andere drie nieuwe
leden in mogen slaan, en het potentiële C.F.T. bestuur gepresenteerd.
Deze kandidaten werden door de vereniging hartelijk ontvangen en zullen
dus ook onze boegbeelden zijn voor volgend jaar. Daarnaast zijn we nog
bezig verschillende activiteiten te organiseren, zoals volleyballen,
BBQ, binnenkort een Sing-in en een sponsorloop. Er is dus nog zat leuks
in het verschiet.

Update vanuit Ichthus Dronten

“Tussen het drukke boerenleven hebben wij als Ichthus Dronten ook het afgelopen seizoen weer mooie herinneringen mogen maken. Afgelopen tijd hebben we met het mooie weer mogen genieten van een gezamenlijk voetbaltoernooi en met minder mooi weer een heerlijke borrel gehouden. Daarnaast zijn we druk bezig met potentiële eerstejaars enthousiast te maken voor onze vereniging op de opendagen. De Hogeschool in Dronten houdt namelijk drive-trough opendagen (geheel op afstand uiteraard).

Update vanuit het Ichthus Landelijk bestuur

Update Ichthus Landelijk

 

De zon schijnt en drukt tegen de glasplaten van mijn studentenkamer. De lente roept! Pasen is geweest en het is tijd voor versoepelingen van de coronaregels. Positivisme heerst: en wij antwoorden!

Het was druk bij Ichthus Landelijk de laatste tijd. Weekenden werden goed gevuld, met Bestuursverfrissing en Bestuurstoerusting, met Retraite en Pubquiz en uiteraard een ALV. Daarnaast hadden we sessies met onze stafwerker Tineke, waren we druk met Statuten, HR en het Lange Termijn Beleid.

Prik Positief

Heerlijk hé dat er weer iets meer mogelijk is en het zonnetje zich ook weer vaker laat zien. Daar kan nog wel een schepje bovenop. Meer positiviteit! Vaker omkijken naar elkaar! Zoeken naar meer redenen om het leven te vieren! Met #prikpositiviteit prikken we Nederland vol met positiviteit.

 

Update vanuit Ichthus Ede - april

 

Er zit weer een spannende tijd op.. wie o wie zou het 39e bestuur van C.S.V. Ichthus Ede worden ?? Na de lange, geheime en spannende bestuursprocedure weten we het dan eindelijk.. Ben jij ook benieuwd naar onze knappe bestuurders van komend jaar? Kijk dan snel ons zenuwslopende filmpje! 

Update vanuit Ichthus Eindhoven - maart

Ichthus Eindhoven draait lekker door. Al onze activiteiten gaan zo goed en zo kwaad als dat kan online door, met zo nu en dan de uitzondering voor bijv. een tennistoernooi dat onder de huidige maatregelen gelukkig door kan gaan. Zo kom je ook nog eens buiten. Verder hebben we in februari een succesvolle Passion Week gehad en twee weken geleden een geslaagd Veritas Forum. De meest enerverende activiteit van de afgelopen weken hier in Eindhoven was toch wel de bekendmaking van ons c.f.t. Bestuur. Op de foto’s kunt u zien hoe dit in Ichthus-huizen werd beleefd. Het c.f.t.

Ichthus@Work

Ichthus@Work

 

Ichthus Landelijk en het online platform JongSelect zijn tot een unieke samenwerking gekomen: Ichthus@Work. Ichthus@Work is een speciale tool waar jij als lid van de vereniging op zoek kunt naar een nieuwe (bij)baan of stage in de regio. 

 

Wat is Ichthus@Work?

Update vanuit Ichthus Enschede - maart

Tijdens de afgelopen lezingen hebben we met elkaar nagedacht over onder andere mentale gezondheid, evangelisatie en geloofsverdieping. Tijdens de Sine-Regno in februari was ons h.t. bestuur even uitwaaien op Texel en nam o.t. bestuur Westerbeke de vereniging een weekje over! Er werd taart gegeten, challenges gedaan en er was een bingo! De komende tijd willen we meer gaan richten op persoonlijk contact, zoals bijvoorbeeld met het RSKeekblik. Je bakt een cake en nodigt een RSK'er die je nog niet zo goed kent uit voor de koffie.

COLLEGE TOUR - Carola Schouten

College Tour met Carola Schouten
Carola Schouten, vicepremier, minister van Landbouw gaat op College Tour! Op maandag 8 maart komt ze graag langs bij Ichthus om in gesprek te gaan met jou. De gespreksonderwerpen bepaal je geheel zelf, dus stel je prangende vragen!

Meld je aan via:

http://www.perspectief.nu/collegetour_ichthus

 

- ICHTHUS LANDELIJK PUBQUIZ -

Zaterdag 20 maart is het zo ver, de Ichthus Landelijk Pubquiz. Het moment om te verbroederen met Ichthianen van andere verenigingen en natuurlijk een gezellige avond te hebben. Ga jij zaterdag 20 maart de ronde winnen samen met jouw Ichthus Landelijk team? Er zijn leuke prijzen te winnen, dus wees er bij! Het beloofd een toffe, strijdlustige, gezellige en leuke avond te worden. We hebben er zin in. We zien je dan! 
Datum: zaterdag 20 maart
Inloop: 19:45 uur
Begintijd: 20:00 uur
@wonder.me (link + uitleg komt nog)
Liefs,

Update vanuit Ichthus Groningen - februari

"Ichthus Groningen draait op volle toeren; de activiteiten blijven wekelijks digitaal plaatsvinden. Zo hebben we een KringTraining gehad waar we nieuwe inzichten kregen over het creeëren van diepgang tijdens onlinekring. Verder organiseren we verschillende diensten en ook Kroegcollege’s blijven we geven, waar we lastige onderwerpen niet uit de weggaan. Zoals ‘Relaties&Sexsualiteit’ en ‘Doop&Belijdenis’. Het is mooi om te zien hoe de leden zich in blijven zetten voor elkaar. Veel activiteiten zijn ook open voor externen en we moedigen je aan om eens een keer langs te komen.

Ichthus Landelijk truiendag - 11 februari

Dag Ichthianen,

 

Save the date!

Donderdag 11 februari is het zo ver,  de eerste editie van de Ichthus Landelijk truiendag!  Dit is het moment om Ichthus te laten shinen! Je kan ook d.m.v. je andere Ichthus Landelijk merchandise laten shinen aan de wereld. 

Dus trek allemaal je Ichthus Landelijk trui aan, en/of je andere Ichthus Landelijk merchandise en laat Ichthus aan de wereld zien!

Update vanuit Ichthus Amsterdam - januari

Hey leuke Ichthianen!

Ik hoop dat het met jullie allemaal oké gaat. Hier in onze hoofdstad maken wij het goed! Ondanks de lockdown zijn we als vereniging zeker nog met elkaar verbonden. We komen elke dinsdagavond online samen voor een gezellige kringavond en over een aantal weken vindt onze derde ALV al weer plaats! Het is mooi om te zien dat onze eerstejaars goed integreren (zie de foto van de afgelopen ALV) en ze hebben zelfs een eigen sjaarsbestuur opgericht! Het blijft een gekke tijd, maar God is trouw en laten we Zijn zegeningen niet uit het oog verliezen.

Update vanuit Arnhem - januari

"Als kleine vereniging blijven wij immers redelijk bespaart bij menig maatregel. Toch zijn er 3 van onze Ichthianen de dans niet ontsprongen en hebben hun 15 minuten faam op de tv mogen besteden tussen de besmettingen op het NOS journaal. Maar gelukkig blijkt onze vereniging elkaar alleen aan te steken met enthousiasme! Met mannen/vrouwen avonden, bingo en de kerstactiviteiten zijn we nog steeds goed verbonden (zelfs offline). Met zelfs een nieuw lid om het aankomende jaar mee te beginnen!

Update bestuur - december

Het Ichthus Landelijk bestuur wenst jou een heel mooi, gezond en waardevol 2021 met veel zegen toe waar je je mag verwonderen, je mag proeven en mag genieten! We kijken terug op een mooi, maar ook een moeilijk jaar waar corona een hele andere wending gaf aan het dagelijkse leven en zo ook aan Ichthus en Ichthus Landelijk. Een nare situatie wat niemand had kunnen voorspellen van te voren door een virus die je niemand toewenst. Ondanks de huidige situatie en de moeilijke momenten, zijn wij blij dat we nog steeds samen, met elkaar en met God Ichthus mogen zijn en mogen groeien.

Ichthus Landelijk merchandise

Ladies and gentlemen, 

Leuk nieuws, er zijn naast Ichthus Landelijk truien en tasjes ook Ichthus Landelijk mondkapjes! Ga 2021 in met een nieuw Ichthus Landelijk mondkapje, trui of tasje en bestel deze via de volgende Google Forms links!
Dit kan t/m uiterlijk maandag 25 januari. 

Ichthus Landelijk mondkapjes:

Update vanuit Ichthus Rotterdam - december

Een dag of vier na 5 december

Bezocht de Sint Ichthus Rotterdam

Cadeaus van spelletjes tot thee met gember

We wisten niet wat ons overkwam

 

In ieder gedicht zat een hint

Zodat we konden gokken

Wie het was (die anonieme Sint)

Die ons had getrokken