Nieuws

Update vanuit Ichthus Ede - april

 

Er zit weer een spannende tijd op.. wie o wie zou het 39e bestuur van C.S.V. Ichthus Ede worden ?? Na de lange, geheime en spannende bestuursprocedure weten we het dan eindelijk.. Ben jij ook benieuwd naar onze knappe bestuurders van komend jaar? Kijk dan snel ons zenuwslopende filmpje! 

Update vanuit Ichthus Eindhoven - maart

Ichthus Eindhoven draait lekker door. Al onze activiteiten gaan zo goed en zo kwaad als dat kan online door, met zo nu en dan de uitzondering voor bijv. een tennistoernooi dat onder de huidige maatregelen gelukkig door kan gaan. Zo kom je ook nog eens buiten. Verder hebben we in februari een succesvolle Passion Week gehad en twee weken geleden een geslaagd Veritas Forum. De meest enerverende activiteit van de afgelopen weken hier in Eindhoven was toch wel de bekendmaking van ons c.f.t. Bestuur. Op de foto’s kunt u zien hoe dit in Ichthus-huizen werd beleefd. Het c.f.t.

Ichthus@Work

Ichthus@Work

 

Ichthus Landelijk en het online platform JongSelect zijn tot een unieke samenwerking gekomen: Ichthus@Work. Ichthus@Work is een speciale tool waar jij als lid van de vereniging op zoek kunt naar een nieuwe (bij)baan of stage in de regio. 

 

Wat is Ichthus@Work?

Update vanuit Ichthus Enschede - maart

Tijdens de afgelopen lezingen hebben we met elkaar nagedacht over onder andere mentale gezondheid, evangelisatie en geloofsverdieping. Tijdens de Sine-Regno in februari was ons h.t. bestuur even uitwaaien op Texel en nam o.t. bestuur Westerbeke de vereniging een weekje over! Er werd taart gegeten, challenges gedaan en er was een bingo! De komende tijd willen we meer gaan richten op persoonlijk contact, zoals bijvoorbeeld met het RSKeekblik. Je bakt een cake en nodigt een RSK'er die je nog niet zo goed kent uit voor de koffie.

COLLEGE TOUR - Carola Schouten

College Tour met Carola Schouten
Carola Schouten, vicepremier, minister van Landbouw gaat op College Tour! Op maandag 8 maart komt ze graag langs bij Ichthus om in gesprek te gaan met jou. De gespreksonderwerpen bepaal je geheel zelf, dus stel je prangende vragen!

Meld je aan via:

http://www.perspectief.nu/collegetour_ichthus

 

- ICHTHUS LANDELIJK PUBQUIZ -

Zaterdag 20 maart is het zo ver, de Ichthus Landelijk Pubquiz. Het moment om te verbroederen met Ichthianen van andere verenigingen en natuurlijk een gezellige avond te hebben. Ga jij zaterdag 20 maart de ronde winnen samen met jouw Ichthus Landelijk team? Er zijn leuke prijzen te winnen, dus wees er bij! Het beloofd een toffe, strijdlustige, gezellige en leuke avond te worden. We hebben er zin in. We zien je dan! 
Datum: zaterdag 20 maart
Inloop: 19:45 uur
Begintijd: 20:00 uur
@wonder.me (link + uitleg komt nog)
Liefs,

Update vanuit Ichthus Groningen - februari

"Ichthus Groningen draait op volle toeren; de activiteiten blijven wekelijks digitaal plaatsvinden. Zo hebben we een KringTraining gehad waar we nieuwe inzichten kregen over het creeëren van diepgang tijdens onlinekring. Verder organiseren we verschillende diensten en ook Kroegcollege’s blijven we geven, waar we lastige onderwerpen niet uit de weggaan. Zoals ‘Relaties&Sexsualiteit’ en ‘Doop&Belijdenis’. Het is mooi om te zien hoe de leden zich in blijven zetten voor elkaar. Veel activiteiten zijn ook open voor externen en we moedigen je aan om eens een keer langs te komen.

Ichthus Landelijk truiendag - 11 februari

Dag Ichthianen,

 

Save the date!

Donderdag 11 februari is het zo ver,  de eerste editie van de Ichthus Landelijk truiendag!  Dit is het moment om Ichthus te laten shinen! Je kan ook d.m.v. je andere Ichthus Landelijk merchandise laten shinen aan de wereld. 

Dus trek allemaal je Ichthus Landelijk trui aan, en/of je andere Ichthus Landelijk merchandise en laat Ichthus aan de wereld zien!

Update vanuit Ichthus Amsterdam - januari

Hey leuke Ichthianen!

Ik hoop dat het met jullie allemaal oké gaat. Hier in onze hoofdstad maken wij het goed! Ondanks de lockdown zijn we als vereniging zeker nog met elkaar verbonden. We komen elke dinsdagavond online samen voor een gezellige kringavond en over een aantal weken vindt onze derde ALV al weer plaats! Het is mooi om te zien dat onze eerstejaars goed integreren (zie de foto van de afgelopen ALV) en ze hebben zelfs een eigen sjaarsbestuur opgericht! Het blijft een gekke tijd, maar God is trouw en laten we Zijn zegeningen niet uit het oog verliezen.

Update vanuit Arnhem - januari

"Als kleine vereniging blijven wij immers redelijk bespaart bij menig maatregel. Toch zijn er 3 van onze Ichthianen de dans niet ontsprongen en hebben hun 15 minuten faam op de tv mogen besteden tussen de besmettingen op het NOS journaal. Maar gelukkig blijkt onze vereniging elkaar alleen aan te steken met enthousiasme! Met mannen/vrouwen avonden, bingo en de kerstactiviteiten zijn we nog steeds goed verbonden (zelfs offline). Met zelfs een nieuw lid om het aankomende jaar mee te beginnen!

Update bestuur - december

Het Ichthus Landelijk bestuur wenst jou een heel mooi, gezond en waardevol 2021 met veel zegen toe waar je je mag verwonderen, je mag proeven en mag genieten! We kijken terug op een mooi, maar ook een moeilijk jaar waar corona een hele andere wending gaf aan het dagelijkse leven en zo ook aan Ichthus en Ichthus Landelijk. Een nare situatie wat niemand had kunnen voorspellen van te voren door een virus die je niemand toewenst. Ondanks de huidige situatie en de moeilijke momenten, zijn wij blij dat we nog steeds samen, met elkaar en met God Ichthus mogen zijn en mogen groeien.

Ichthus Landelijk merchandise

Ladies and gentlemen, 

Leuk nieuws, er zijn naast Ichthus Landelijk truien en tasjes ook Ichthus Landelijk mondkapjes! Ga 2021 in met een nieuw Ichthus Landelijk mondkapje, trui of tasje en bestel deze via de volgende Google Forms links!
Dit kan t/m uiterlijk maandag 25 januari. 

Ichthus Landelijk mondkapjes:

Update vanuit Ichthus Rotterdam - december

Een dag of vier na 5 december

Bezocht de Sint Ichthus Rotterdam

Cadeaus van spelletjes tot thee met gember

We wisten niet wat ons overkwam

 

In ieder gedicht zat een hint

Zodat we konden gokken

Wie het was (die anonieme Sint)

Die ons had getrokken

Update vanuit Ichthus Zwolle - september

Ichthus Zwolle is al in volle vaart van start gegaan. Ons beleidsthema 'Come Together' hebben we volop in werking gezet, ondanks Corona. Het Ichthusweekend was dé start van ons jaar. De eerstejaars hebben we mogen verwelkomen en de ELV was een succes! Ook mochten we onze schakelbesturen ontmoeten. Al met al, een leuk, druk, maar vooral gezellige maand.

Met amicale groet,

 

Update vanuit Ichthus Wageningen - september

"Afgelopen weken stond vooral in het teken van de eerstejaars beter leren kennen en het opstarten van de kringen. We hebben een live memoryspel gespeeld door Wageningen waarin kringleiders en kringleden elkaar mochten zoeken, het was erg geslaagd! Ook hebben we als bestuur gekookt voor onze eerstejaars en mochten we genieten van een driegangenmenu en goede gesprekken met elkaar. Als laatste hebben onze eerstejaars op een verenigingsavond geweldig voor de vereniging gekookt en ons daarna uitgedaagd met een fantastisch creatief tekenspel."

 

Met amicale groet,

 

Update vanuit Ichthus Utrecht - november

Na een intensieve septembermaand brak voor ons het wat rustigere verenigingsleven in oktober aan. Al is het bij Ichthus Utrecht eigenlijk nooit saai. Zo hebben we nog een borreldebatavond mogen beleven en ook vond onze eerste ALV plaats. Het organiseren hiervan vroeg aardig wat creativiteit en onze praeses heeft deze zelfs vanuit huis geleid, terwijl de rest van het bestuur met een aantal fanatieke leden fysiek bij elkaar was tot in de vroege uurtjes.

Update vanuit Tilburg Via Fidei - november

Amicae amicique,

Afgelopen weken hebben we in het Tilburgse een aantal mooie activiteiten gehad! De kringen stonden dit eerste blok in het thema van Nehemia. Ook hebben we een bijzondere lezing gehad van een vrijzinnige spreker, met wie we interessante discussies hadden. Op de eerste Verdiepingsavond van dit jaar hebben we met elkaar nagedacht over evangelisatie en hoe we dat in de praktijk kunnen toepassen. Kortom, een boel inspirerende activiteiten waarbij we aan het nadenken gezet werden!

 

Met amicale groet,

Update vanuit Ichthus s' Hertogenbosch - december

De blaadjes vallen en langzaamaan wordt het kouder buiten. Dat zijn de mooie momenten om eropuit te trekken en de mooie natuur om de stad te ontdekken. Dus dat is precies wat wij gedaan hebben tijdens ons Bossche Weekend! Met een beetje creativiteit en afstand tussen ons in, hebben we de omgeving van onze mooie stad verkend! Later in november heeft ons bestuur haar constitutie mogen vieren met een online CoBo, wat natuurlijk een groot succes was! Hopelijk zien we jullie snel weer, fysiek of online. Tot dan!

Met amicale groet, 

 

Terugblik op de Retraite 2019

Retraite 2019, On My Way

 

Terugblik op de Retraite

 

Een terugblik op de Retraite 2017: ‘Een ontmoetingsplek en oord op onze pelgrimsreis’, Wie is God?